We kunnen ons goed voorstellen dat je enthousiast bent over de producten van Bio-Logic. Wij zijn dat zelf immers ook! Zeker nu het al een paar dagen lang heerlijk weer is en de gewassen in onze tuin- en kweekkassen volop groeien en bloeien. Het staat er allemaal zo mooi bij, dat zou je eigenlijk met je eigen ogen moeten zien. En dat kan! Wij hebben namelijk dit filmpje gemaakt om onze trots – al die mooie gewassen in onze kassen en kweekbakken – met jou te delen:

Kom binnen in de tuinkas

Een vraag die regelmatig binnenkomt bij onze klantenservice, is hoe groot de Bio-Logic tuinkassen met bio-polycarbonaat nu eigenlijk zijn. Uiteraard staat dit vermeld in de productomschrijving, maar dan kan het vaak nog wat lastig zijn om je hier een goede voorstelling van te maken. Want hoeveel tomatenplanten kun je bijvoorbeeld kwijt in een dergelijke tuinkas?

Welnu, dat kunnen we je niet op de plant nauwkeurig vertellen, maar we kunnen het je wel laten zien! Bovenstaand filmpje begint namelijk met één van onze hoofdrolspelers, de tuinkas Bio-Logic Optima 3m x 6m. Kom binnen, kom binnen in deze fraaie tuinkas!

Zoals je kunt zien, is er plek voor heel wat planten. Wij hebben zelf gekozen voor drie verschillende gewassen, zodat we heel de zomer lang kunnen genieten van groenten uit eigen tuin. Vooral voor gewassen die het normaalgesproken niet zo goed doen in het gematigde Nederlandse klimaat voelen zich helemaal thuis in een dergelijke tuinkas. Wij kozen in dit geval voor tomaten, paprika’s en pepers.

Lekker makkelijk: een beregeningssysteem

Zoals je je wel kunt voorstellen (en misschien wel weet uit eigen ervaring), is het onderhouden van een moestuin best een flinke klus. Je tuin moet onkruidvrij gehouden worden, er moet gezaaid, geplant en geoogst worden, de planten hebben (soms) extra voedingsstoffen nodig, je moet je gewassen beschermen tegen insecten en andere plaagdieren en je moet uiteraard zorgen voor voldoende water. Er gaan heel wat gieters water erdoorheen voordat je een courgette hebt!

Nu hebben we voor dat heen-en-weer geloop met gieters iets heel handigs: een beregeningssysteem. Je ziet dit systeem ook in het filmpje en het werkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is het uitleggen van de druppelslang(en) in je kas of moestuin. Sluit ‘m aan op de kraan, stel de hoeveelheid water in en klaar ben je. Daar heb je geen omkijken meer naar.

Kweekkassen en kweekbakken voor iedere tuin

Natuurlijk weten wij ook wel dat niet iedere moestuin groot genoeg is om een tuinkas van bovenstaand formaat in kwijt te kunnen. Het goede nieuws is dan ook, dat wij ook kleinere tuinkassen en compacte kweekkassen in ons assortiment hebben. In deze laatste categorie zie je in het filmpje de kweekkas Novator Maxi. Een dergelijke kas is ideaal voor het opkweken van je gewassen zonder dat je hiervoor veel grond nodig hebt.

Een ander slim hulpmiddel voor op je moestuin is de kweekbak voor aardbeien. En als je het ons vraagt, mogen aardbeien op geen enkele moestuin ontbreken! Het zal je dan ook niet verbazen, dat wij alles in huis hebben om zelf je aardbeien te kweken. Het voordeel van aardbeiplanten in bakken is bovendien, dat je deze op een verhoging kunt zetten én dat het voor slakken, muizen en ander ongedierte vrijwel onmogelijk is om van de heerlijke, rode vruchten te snoepen. Handig toch, nietwaar?

Wij beantwoorden al je vragen

Wij hopen dat we je met het filmpje een goede indruk hebben kunnen geven van de producten van Bio-Logic. Heb je nog vragen of wil je meer weten over ons assortiment, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Tussen het schoffelen, het zaaien en het snoepen van onze oogst door, zullen we je zo snel mogelijk antwoord geven…

Maar wil je nou niets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal én volg ons op Instagram! Op die manier houden wij jou graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Niet alleen van alles wat groei en bloeit in onze moestuin, maar ook van alle innovaties op het gebied van onze Bio-Logic tuinkassen, kweekkassen en andere benodigdheden voor je eigen tuin.