Polycarbonaat Plaat Actual Bio D:4mm B:210cm L:600cm

SKU
PolBioAct04021006
Op voorraad
Speciale prijs € 169,00 Normale prijs € 199,00
-
+
Overzicht

Polycarbonaat Actual Bio 4mm

Polycarbonaat is het meest optimale materiaal voor het afdekken van kassen. Het is namelijk een duurzaam, sterk materiaal met een groot vermogen tot het vasthouden van warmte. Bovendien gaat alleen polycarbonaat vele jaren mee en verschaft het planten een optimaal microklimaat.

Nieuw is bio-polycarbonaat – een materiaal met dezelfde goede eigenschappen, maar dan met een extra laag waarin een speciaal uv-filter is verwerkt. Tuinders zullen bovendien verrast zijn door de positieve invloed van het bio-polycarbonaat op hun gewassen.

Tot 160 % meer opbrengst? Tot 66 % meer vitaminen? Het is mogelijk!

Bio-polycarbonaat combineert de beste eigenschappen van het ‘gewone’ polycarbonaat en heeft een verbluffend effect op gewassen. Deze bijzondere coating draagt namelijk bij aan:

  • Een toename in opbrengst
  • Een verhoging van de aanwezige vitaminen
  • Een snellere rijpingstijd van vruchten en groenten

Eerste testen in een kas van bio-polycarbonaat hebben aangetoond dat het gewicht van planten met maar liefst 160 % kan toenemen, de aanwezigheid van vitamine C met 15 % stijgt en de provitamine A met 66 % toeneemt. Verdere onderzoeken toonden bovendien aan, dat de massa van een tomaat met 33 % toenam, de hoeveelheid provitamine A in een paprika met 73 % steeg en de aanwezige vitamine C in een komkommer met 26 % toenam.
Om een dergelijke hoge opbrengst te realiseren in een kas wordt vaak gebruik gemaakt van rode LED-verlichting. Voor hobbytuinders kan een dergelijke, aanvullende verlichting in de kas echter een dure investering zijn. Speciaal voor hen zijn de speciale Actual Bio tuinkassen ontwikkeld.

De Actual Bio tuinkassen zijn gemaakt van bio-polycarbonaat. De speciale laag hierin zet de schadelijke uv-straling om in een bruikbaar licht in het rode spectrum. Dit rode licht zorgt er vervolgens voor, dat de fotosynthese gestimuleerd wordt. Hierdoor rijpen de planten sneller, is de opbrengst hoger en bevatten vruchten en groenten meer vitamines.

Let op!!!

Verwijder de beschermingsfolie aan beide zijden van het bio-polycarbonaat. Eén zijde heeft een patroon, de ander is transparant. Markeer met stift wat de bovenzijde met de uv-beschermingslaag is (dit staat aangegeven op de beschermingslaag). Na het verwijderen van de beschermingsfolie weet u op deze manier aan welke zijde de uv-beschermingslaag is aangebracht.

Opgelet! Bio-polycarbonaat kan enkel met de uv-beschermingslaag aan de buitenzijde aangebracht worden. Dit is de kant die gemarkeerd is met een patroon op de beschermingsfolie, de andere kant is bedekt door een transparante beschermingsfolie.

Meer informatie
Levertijd 1-3 Werkdagen
Bredte 210cm
Lengte 600cm
Dikte 4mm
Materiaal Polypropyleen
Schrijf je eigen review
Geef jouw beoordeling:Polycarbonaat Plaat Actual Bio D:4mm B:210cm L:600cm
Jouw rating